Senin Senin Etiopia Yirgacheffe Konga cafea boabe proaspăt prăjită de specialitate 250g

Senin
75,00 RON 59,99 RON
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 5940031062569 Ai nevoie de ajutor? 0753319318
La achizitionarea acestui produs primiti 59 puncte de fidelitate
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Între orașul Yirgacheffe, capitala regiunii omonime în care au fost cultivate boabe de Konga pe care am ales să le prăjim cu (știm că am mai spus. mai spunem și acum) energie solară în această sesiune inaugurală de Senin® și orașul Bonga, capitala regiunii Kaffa, creditată ca fiind locul în care cafeaua a fost descoperită de către Kaldi și caprele sale, avem un drum de numai 450 km.  

 

Sigur că, culegând un singur rând de boabe și lipsit de metodologiile pe care SCA le va elabora abia secole mai târziu, Kaldi nu a putut efectua un cupping relevant, așa că diferențele între regiunile etiopiene în ceea ce privește caracteristicile boabelor nu îi vor fi fost sesizabile. Dar ne sunt, din fericire, la îndemână nouă. 

 

Yirgacheffe este regiunea etiopioană care beneficiază de cea mai mare altitudine (1700-2200 m), ceea ce este relevant prin perspectiva a două corelații care merită menționate: altitudine-dăunători și dăunători-cofeină. 

 

Cu cât altitudinea este mai mare, cu atât condițiile generale sunt mai puțin favorabile vieții. Fără să înțelegem din aceasta că cele mai iscusite cafele vor crește în medii aride, merită să reținem că fauna cu potențial dăunător asupra cafelei se va diminua pe măsură ce altitudinea va crește. 

 

De cealaltă parte, rolul primordial al cofeinei este acela de a contribui în cadrul unui complex proces de auto-apărare pe care arborii de cafea l-au dezvoltat de-a lungul timpului. Pe cale de consecință, la altitudini mai înalte, cu dăunători mai puțini, s-au putut adapta plante de cafea mai puțin înzestrate în ceea ce privește concentrația de cofeină, după cum, și prin aceeași logică, toate robustele care abundă în cofeină sunt cultivate la altitudini joase, unde o firavă arabică ar fi sfâșiată de dăunători cu mult înainte de a rodi. 

 

Ceea ce este cu adevărat spectaculos în cadrul acestui echilibru este că, atunci când cofeina nu este prezentă în concentrații ridicate, ea lasă loc unor nuanțe și note aromatice pe care până acum câteva decenii, când a debutat cel de-al treilea val, nu am fi îndrăznit să le asociem cu ideea de cafea. 

 

Dincolo de aspectele florale specifice regiunii, Konga noastră izbutește inedite note de darjeeling, completate cu nuanțe citrice de fruct plin, copt, asociabile caiselor culese la maturitate.

Aceasta este o cafea de specialitate, cu Certificare SCA și are scorul 86.5 pe o scară de la 1-100.


Prăjim cafeaua boabe cu un prăjitor 100% electric, ajutați de energia solară, astfel reducem semnificativ emisiile de dioxid de carbon din atmosferă.

Caracteristici:

Țară de origine: Etiopia
Regiune: Yirgacheffe Konga
Varietăți: Heirloom
Procesare: Natural
Altitudine: 1900-2100m

Vezi mai mult Informatii conformitate produs
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!