Gasesti tot ce vrei sa stii despre cafea boabe, produse complementare, automate de cafea si accesorii pentru acestea, dar si sfaturi sau idei pentru afacerea ta.

Utilizarea espressorului: 5 reguli esențiale
Utilizarea corectă a espressorului este extrem de importantă atât pentru a asigura calitatea băuturilor cât și pentru a preveni reviziile/reparațiile dese ale acestuia. Fie că dețineți un espressor manual sau unul automat sunt câteva reguli de bază ce trebuie respectate pentru a asigura buna funcționare a acestuia. Pregătirea cafelei perfecte poate părea unu lucru simplu mai ales atunci când aveți acasă sau la birou... Citeste mai mult
Cafeaua instant – informații, avantaje și dezavantaje
Cafeaua instant este extrem de populară în toată lumea datorită faptului că se prepară rapid și foarte ușor, neavând nevoie de dispozitive speciale ci doar de...apă fierbinte iar costurile pentru acest tip de băutură sunt mai reduse decât în cazul celor obținute din cafea boabe sau cafea măcinată. Practic, cafeaua instant este o cafea obținută din boabe de cafea, prăjite și mai apoi măcinate, se prepara... Citeste mai mult
Lapte vegetal pentru cafea – influențează gustul acesteia?
Laptele vegetal este o alternativă a laptelui de origine animală și este folosit, cel mai adesea, de către persoanele care au intoleranță la lactoză sau de către vegetarieni. Sortimentele de lapte vegetal pentru cafea sunt variate – de la cel de soia (bine cunoscut) la cel de cocos, migdale, orez sau ovăz – toate fiind apreciate pentru cremozitate și pentru că nu schimbă atât de mult gustul cafelei cu lapte obișnuit.... Citeste mai mult
Aeropress – ce este și cum funcționează?
AeroPress este un dispozitiv pentru prepararea cafelei, manual și folosește presiunea exercitată manual pentru a extrage cafeaua. Practic, acesta folosește doi cilindri și apa este împinsă prin tubul care este umplut cu cafea măcinată. Băutura obținută este foarte asemănătoare cu un espresso. Fanii devotați ai acestui tip de aparat susțin că acesta face cea mai bună cafea – dar se compară oare cu un espresso făcut... Citeste mai mult
Cum pregătim un Latte?
Latte este o băutură fierbinte, pe bază de cafea și lapte care conține 1 shot de espresso, lapte spumat și spumă de lapte. Acesta poate fi preparat atât în cafenele, restaurante, cât și acasă, chiar dacă dețineți un espressor sau nu. Dacă nu știți încă cum poți pregăti un latte fără espressor, merită să citiți în continuare. Poate să pară ciudat însă puteți face chiar și espresso... Citeste mai mult
Ciocolată caldă – rețete și tips&tricks
O ciocolată caldă servită în zilele mai răcoroase sau atunci când doriți un dulce cremos și gustos este răsfățul perfect. Ciocolata caldă este foarte ușor de preparat, mai ales dacă aveți la îndemână cele mai bune produse pentru aceasta. Fie că preparați o ciocolată caldă făcută în casă sau o ciocolată caldă pudră, cu dizolvare instant, rezultatul va fi unul delicios și veți obține o băutură... Citeste mai mult
Despre succesul într-o afacere cu automate de cafea
Automatele de cafea sunt din ce în ce mai prezente în diverse locații din orașe iar dacă ții cont de câteva aspecte, aceasta poate fi extrem de profitabilă. O întrebare pe care o primim adesea este următoarea – pot să încep afacerea în domeniul de vending doar cu un aparat de cafea? Iar răspunsul nostru este întotdeauna același – o afacere cu automate de cafea vending poate fi începută... Citeste mai mult
Întreținerea espressoarelor împotriva depunerilor de calcar
Întreținerea espressoarelor împotriva depunerilor de calcar este esențială pentru a asigura buna funcționare a acestora și este recomandată pentru toate tipurile de espressoare, fie că vorbim despre cele manuale, automate/semi-automate sau despre automatele de vending. Depunerea de calcar pe instalația espressorului este principala cauză de defectare a espressoarelor ce funcționeaza cu cafea boabe, cafea măcinată sau chiar... Citeste mai mult
Cum poți prepara espresso fără un espressor?
Chiar este posibil să prepari espresso fără espressor? Poate părea imposibil însă în realitate este posibil și o sa vezi imediat cum poți prepara un espresso fără espressor și să fie o băutură gustoasă și intensă. Espresso este o bautura foarte concentrată și este servită într-o cantitate mica (36-40 ml pentru double shot). Acest tip de băutură se prepara prin trecerea cu presiune a apei fierbinți, prin cafeaua... Citeste mai mult
ICS - o soluție pentru vending?
Vedem din ce în ce mai des aparate de vending în fiecare instituție publică, în spații de birouri, pe stradă, în diverse magazine însă calitatea băuturilor diferă de la un aparat la altul. Acest lucru se întâmplă pentru că mulți operatori de vending nu știu cum să își aleagă produsele potrivite pentru afacerea lor. Furnizarea unor băuturi gustoase este modul prin care vei atrage mai mulți... Citeste mai mult
Espresso vs. cafea neagră - care sunt diferențele?
Espresso sau cafea? Voi cum o comandați? Aud frecvent foarte multe persoane care cer „o cafea” făcând referire la espresso sau „o cafea lungă” gândindu-se la un espresso dublu. Pentru că mereu se creează această confuzie, am decis să discutăm în acest articol despre diferențele dintre espresso și cafeaua neagră. De ce sunt atat de des confundate? Pentru a înțelege cât mai bine termenii... Citeste mai mult
10 curiozități despre cafea pe care trebuie să le știi
Cafeaua este una din cele mai consumate și populare băuturi din întreaga lume, fiind apreciată de milioane de oameni. Acesta este consumată încă din secolul al XV-lea iar de-a lungul secolelor a devenit o industrie ce valorează miliarde de dolari și este parte a stilului nostru de viață. Obiceiul de a bea cafeaua în fiecare dimineață pentru un boost de energie pe parcursul întregii zile este unul pe care milioane... Citeste mai mult
Concurs 8 ani de Vending Master
De ziua noastră, Vending Master (echipa din spatele CoffeePoint.ro) răsplătește clienții care comandă produse online în perioada 2 mai - 16 mai 2022 . Toate comenzile plasate pe site-ul nostru https://www.coffeepoint.ro/ în această perioadă, intră automat in extragerea care va avea loc pe data de 17 mai . O șansă de câștig în plus au clienții care au comandat în perioada ofertelor de Paște ( 23-29... Citeste mai mult
Care este diferența între un Cappuccino, Latte și Flat White?
Este imposibil să spui care tip de cafea este mai bună, deoarece fiecare tip de băutură are fanii săi. În timp, s-au făcut nenumărate modificări în metodele prin care se prepară acestea, ceea ce adus la apariția a nenumărate tipuri de cafele. Putem spune cu siguranță însă că una dintre cele mai reușite combinații este cea dintre cafea și lapte. În continuare îți vom spune care este diferența între... Citeste mai mult
Decafeinizarea cafelei - își păstrează aroma?
Foarte multe persoane preferă cafeaua decofeinizată. Fie din motive medicale sau pur și simplu că le place mai mult acest gust, această băutură este consumată de un numar mare de oameni din întreaga lume. Dacă vrei să afli mai multe despre cum are loc acest proces de decofeinizare și care sunt metode prin care trebuie să treacă, citește în continuare acest articol. Decafeinizarea cafelei este rezultatul unui accident Cafeaua... Citeste mai mult
Crema - semnul unui espresso perfect?
Crema unui espresso este unul din cele mai importante elemente în timpul extracției băuturii. Totuși, ce este aceasta și cât de mult influențează calitatea unui espresso? Despre asta vom vorbi în continuare. Ce este crema? Crema este spuma de culoare cafenie ce se formează la suprafața unui espresso. Aceasta oferă textură și gust băuturii și ar trebui să reprezinte aproximativ 10% din volumul total al unui espresso.... Citeste mai mult
Cafeaua de specialitate – ce este și ce trebuie să știm despre ea
Băutorii de cafea știu că au de ales dintre două mari tipuri de cafea – cafeaua obișnuită și cafeaua de specialitate dar între aceste două tipuri există diferențe semnificative și importante. Cafeaua obișnuită este un tip de cafea ce poate conține Robusta și Arabica iar boabele acestora pot avea anumite defecte care, de obicei, sunt ascunse printr-o prăjire intensă. În schimb, cafeaua de specialitate este un tip de cafea... Citeste mai mult
Prăjirea boabelor de cafea - tipuri de prăjire
Prăjirea boabelor de cafea este o adevărată artă deoarece este un proces extrem de complex și migălos ce necesită foarte multă atenție pentru a obține o cafea prăjită perfect pentru espresso sau pentru a fi folosită la filtru/espressor/ibric. O prăjire corectă a boabelor de cafea influențează foarte mult gustul băuturii preparate, intensitatea si aroma acesteia. De aceea este foarte important să alegi o cafea prăjită corect... Citeste mai mult
Cum să depozitam corect cafeaua boabe pentru a-și păstra aroma
În momentul în care desfaci o pungă de cafea proaspăt prăjită, poți simți cum întreaga cameră se umple de un miros puternic și plăcut. Avantajul cafelei proaspete este că are un miros intens și o aromă bogată care se poate simți în ceașcă. Dacă ești băutor de cafea, probabil ți-ai pus deja întrebarea: “Unde ar trebui să păstrez cafeaua după ce deschid ambalajul?” În rândurile... Citeste mai mult
Flat White - sfaturi pentru prepararea unei băuturi perfecte
Băutura Flat White a apărut în Australia, dar a fost perfecționată în Noua Zeelandă. Unii însă sunt de părere că această băutură este pur australiană ori pur neozeelandeză. Ceea ce știm sigur este faptul că Flat White a apărut pentru prima dată în emisfera sudică. Acest lucru nu poate fi contestat de nimeni. Flat White este confundat adesea cu alte băuturi pe bază de espresso și cafea, precum cappuccino... Citeste mai mult

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!