Cafea BoabeCumpară cafea boabe premium . Cafea boabe proaspat prajita sau cafelele pentru aparate vending cu gust intens de la brand-uri de renume.
Cum se clasifica boabele de cafea?

Cafeaua este clasificata in mod obisnuit in functie de dimensiunea sitei, adica de dimensiunea gaurilor unui sistem de sortare. Gaurile se bazeaza pe saizeci si patru de inch, deci un #15 este 15/64. Daca nu altceva, clasificarea ajuta la asigurarea uniformitatii marimii boabelor, ceea ce face prajirea mai uniforma (desi unele prajitorii evita uniformitatea din cauza complexitatii, cel putin pentru anumite soiuri de boabe). In plus, exista credinta ca boabele de dimensiuni mai mari au un profil de gust mai bun, desi aceasta nu este deloc o regula uniforma, mai ales cand se compara diferite soiuri de cafea (exista multe soiuri in mod inerent mai mici, care au un gust „mai bogat” decat unele soiuri mai mari)

Ce este un soi de cafea?

Denumit si soi, soi o varietate a unei plante care a fost dezvoltata prin reproducere selectiva. Exista doua varietati naturale de cafea arabica, bourbon si typica (aceasta din urma numita pur si simplu Arabica) . Bourbon isi trage numele de la insula Reunion, numita anterior Bourbon, unde soiul (crescut din copaci transplantati) a fost identificat pentru prima data. Alte soiuri utilizate astazi sunt, in general, derivate din acestea doua. Alte soiuri sunt: ​​Mundo Novo, Maragogype, Catimor, Catuai, Caturra, Variedad Columbia, Pacas si Blue Mountain. Aceasta nu este o lista exhaustiva.

Ce este aciditatea cafelei boabe?

Este legatat atat de prajire, cat si de varietate. Acest termen este asemanator cu descrierea aciditatii in vin, nu cu continutul de acid. Aciditatea este mai mult o senzatie decat un gust si este experimentata pe varful limbii si/sau pe cerul gurii. In timpul prajirii, aciditatea variaza in relatie aproximativ inversa cu aspectele corporale sau dulce-amaruie; pe masura ce creste gradul de prajire, aciditatea perceputa scade. Cafeaua fara aciditate tinde sa aiba un gust plat, lipsit de un aspect placut de curatare a palatului. Aciditatea poate avea adesea aspecte asemanatoare vinului, in special in multe cafele din Kenya, sau poate aparea ca citrice. Cand aciditatea este extrema gustul  se poate simti astringent.

Afiseaza: 1-24 din 41 produse

 Filtre

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!