Lapte vegetal pentru cafea – influențează gustul acesteia?

Lapte vegetal pentru cafea – influențează gustul acesteia?
Laptele vegetal este o alternativă a laptelui de origine animală și este folosit, cel mai adesea, de către persoanele care au intoleranță la lactoză sau de către vegetarieni. Sortimentele de lapte vegetal pentru cafea sunt variate – de la cel de soia (bine cunoscut) la cel de cocos, migdale, orez sau ovăz – toate fiind apreciate pentru cremozitate și pentru că nu schimbă atât de mult gustul cafelei cu lapte obișnuit.

Dacă sunteți consumatori de lapte vegetal însă doriți să obțineți o băutură la fel de gustoasă ca cea cu lapte de vacă atunci este indicat să folosiți laptele de ovăz deoarece este similar cu cel de vacă, atât ca și gust cât și constistență. Laptele de ovăz de spumează foarte bine și este cremos, fiind folosit adesea pentru băuturile pe bază de cafea ce conțin și lapte.
Laptele vegetal se folosește la fel ca cel de vacă, poate fi spumat și adăugat în cafea pentru a va bucura de un cappuccino sau un latte gustos și cremos iar dacă este folosit corect, acesta nu schimbă absolut deloc gustul și aroma cafelei.


Cum alegem laptele vegetal pentru cafea?


În primul rând, laptele vegetal pentru cafea trebuie ales în funcție de preferințe și de gusturile fiecăruia deoarece fiecare sortiment de lapte vegetal are un gust diferit care poate schimba ușor aroma cafelei.


Totuși, care este cel mai potrivit lapte vegetal pentru cafea? Deoarece foarte multe persoane care au intoleranță la lactoză sunt nevoite să înlocuiască laptele de vacă cu unul vegetal, acestea își doresc să bea un cappuccino sau un latte la fel de bun ca unul preparat cu lapte obișnuit.

Pentru a vă bucura de un cappuccino/latte sau macchiato cremos și bun, asemănător cu cel preparat cu un lapte de origine animală, atunci recomandarea este să folosiți lapte de ovăz, migdale sau orez. Laptele vegetal folosit trebuie să fie unul de calitate deoarece pentru cappuccino aveți nevoie de un lapte care să aibă și o parte grasă pentru a putea forma spumă.
 

Laptele de soia pentru cafea


Gustul laptelui de soia nu influențează și nu schimbă foarte mult aroma cafelei iar drep urmare acesta este unul din cele mai folosite tipuri de lapte vegetal pentru cafea. Laptele de soia este o alternativă populară și apreciată pentru laptele de vacă datorită conținutului de proteine și a faptului că se spumează aproape la fel de bine ca un lapte de vacă.

Acesta are o textură ușoară, formează o spumă densă atunci când este încălzit însă trebuie folosit cu atenție deoarece se poate coagula ca reacție la temperatura prea mare a cafelei sau la aciditatea acesteia.
 

Laptele de migdale pentru cafea


Laptele de migdale devine din ce în ce mai popular și poate fi găsit atât în variantă îndulcită cât și fără zahăr/îndulcitori. Acest tip de lapte este ușor amărui iar unele persoane chiar aleg varianta de lapte îndulcit, în funcție de tipul de băutură pe care vor să îl prepare.


Laptele de migdale potențează aroma cafelei însă nu poate forma un strat de spumă la fel de dens ca în cazul laptelui de soia.
 

Laptele de cocos pentru cafea


Laptele de cocos are un conținut bogat de grăsimi sănătoase fiind un lapte cremos și dens, perfect pentru a obține o spumă densă pentru un cappuccino sau latte.

Acesta are un gust dulceag cu o aromă pronunțată de cocos și oferă cafelei un gust exotic de care o să vă bucurați fără a fi nevoiți să mai adăugați zahăr sau alte arome. Deși laptele de cocos formează o spumă densă aceasta nu rezistă la fel de mult ca cea obținută dintr-un lapte cu grăsimi de origine animală.
 

Laptele de ovăz pentru cafea


Laptele de ovăz are multe beneficii deoarece nu conține grăsimi saturate în schimb are un conținut ridicat de proteine, fibre și nu necesită adaos de zahăr.

Aroma laptelui de ovăz este asociată în mod evident cu gustul grâului, un gust neted și ușor aromat, preferat de foarte mulți băutori de cafea cu lapte vegetal.

Textura laptelui de ovăz este cremoasă și formează o spumă densă însă, la fel ca în cazul tuturor sortimentelor de lapte vegetal, aceasta nu rezistă foarte mult timp. Pentru a savura un cappuccino spumos preparat cu lapte vegetal este ideal să îl consumați imediat. Aici puteți vedea cum se prepară un latte în mod corect pentru a vă bucura de toată aroma cafelei.
 

Lapte de caju pentru cafea


Laptele de caju începe, încet încet, să devină popular însă prețul acestuia este mai mare în comparație cu alte tipuri de lapte vegetal pentru cafea.


Acest tip de lapte vegetal are un gust dulceag în mod natural și nu necesită adaos de zahăr. De asemenea, se spumează foarte bine, cu bule mari însă spuma nu este foarte densă.
 

Lapte de orez pentru cafea


Laptele de orez este o opțiune perfectă pentru băutorii de cafea cu lapte dar care au intoleranță la lactoză sau alergii la migdale/soia. Acesta este un tip de lapte ușor, nu are un gust deosebit și nu modifică deloc aroma și gustul cafelei.

Laptele de orez nu „excelează” atunci când trebuie spumat însă este o alternativă bună a laptelui de vacă.
 

Beneficiile laptelui vegetal pentru cafea


Lactatele vegetale au multiple beneficii pentru sanatate și sunt prezente în toate cafenelele sau restaurantele. Fie că sunt alese din cauza unor probleme de sănătate sau pur și simplu fac parte dintr-un stil de viață, acestea sunt foarte apreciate.
 
În funcție de tipul de lapte vegetal ales, acesta poate schimba ușor gustul cafelei însă cel care nu schimbă deloc aroma cafelei este laptele de orez. Spuma laptelui vegetal este densă și oferă cremozitate băuturilor de tipul cappuccino sau latte.
 

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!