Când este cel mai bine să bem cafea?

Când este cel mai bine să bem cafea?
Iubitorii de cafea vor spune că orice moment al zilei este perfect pentru a savura o ceașcă de cafea însă experții ne spun că există un moment ideal pentru a vă bucura de toate beneficiile boost-ului de cofeină.

Dacă sunteți o persoană cu toleranță medie la cofeină și consumați o ceașcă de cafea dimineața sau după amiază, veți simți din plin efectele cofeinei pentru aproximativ 6 ore. Așadar, în acest caz puteți consuma cafeaua într-un mod „strategic” pentru a avea suficientă energie în momentele în care aveți cea mai mare nevoie.

În continuare vom vedea care este cel mai bun moment pentru a bea o cafea și de a maximiza beneficiile acesteia dar și de a minimiza efectele secundare. Totodată, vă recomandăm un sortiment de cafea boabe cu un gust echilibrat și o aromă intensă pentru un boost de energie în fiecare zi.
 


Bem cafea dimineața sau după amiază?


Unele studii au arătat că dimineața este cel mai bun moment pentru a savura o ceașcă de cafea iar experții recomandă consumul unei cești de cafea cu 30 de minute înainte de a îndeplini o sarcină importantă precum un examen important, participarea la o întâlnire importantă sau susținerea unei prezentări.

Ca o regulă generală, consumând o cafea cu cât mai puțin timp înainte de o activitate solicitantă, cu atât mai mult veți simti efectul energizant al cofeinei.



Deoarece fiecare persoană reacționează diferit la efectele cofeinei, trebuie să testați consumul de cafea la diferite momente de pe parcursul zilei pentru a determina ce anume funcționează cel mai bine pentru a vă crește productivitatea și nivelul de energie. Luați în considerare și posibilele efecte negative ale cofeinei pentru dumneavoastră atunci când este consumată prea târziu.


Oamenii de știință ne spun că, din punct de vedere biologic, nivelul de cortizol atinge vârfum între 8-9 dimineața, la prânz la ora 13:00 și seara între 17:30 – 18:30. Drept urmare, o ceașcă de cafea trebuie consumată, de preferat, între 9:30 și 11:30 dimineața sau chiar între orele 13:00 – 17:00.

Specialiștii recomandă consumul de cafea între aceste „pauze” în care nivelul de cortizol este mai scăzut deoarece astfel puteți beneficia de efectele energizante ale cafelei.
 

Consumul de cafea în momentele în care cortizolul este la nivelul maxim poate crește și mai mult nivelul acestui hormon iar un nivel crescut de cortizol pe perioade lungi poate afecta sistemul imunitar.


Cafeaua de seară…


Consumul de cafea seara poate să ne afecteze într-un mod negativ calitatea somnului? Acest subiect este intens dezbătut și s-au ajuns la două concluzii importante:
 
  • Cafeaua consumată după ora 18:00 întârzie producția de melatonină (hormonul care ajută la reglarea ritmului circadian – somn - veghe)
  • Cofeina consumată chiar și cu 6 ore înainte de culcare reduce adesea cu 1 oră timpul total de somn.



Excesul consumului de cofeină este asociat adesea cu stări de nervozitate, iritabilitate, insomnie sau probleme digestive. De asemenea, consumul exagerat de cofeină poate agrava stările de anxietate.
 

Recomandarea zilei:


Pentru că am rămas datori, de la începutul articolului cu recomandarea unui sortiment de cafea perfect pentru a fi savurat în fiecare zi, am revenit acum asupra acestui subiect.

Recomandarea de astăzi este Doncafe Espresso Intense – cafea boabe pentru un espresso cremos și intens care vă dă un boost de energie pentru întreaga zi.

Boabele de cafea Espresso Intense au fost prăjite lent pentru a-și păstra aroma puternică iar gradul de prăjire al acestora este mediu-ușor (Medium-Light) ceea ce oferă băuturilor un gust intens, mai puțin amărui și cu note de ciocolată neagră.

Deși este un sortiment de cafea destinat aparatelor de vending și industriei HoReCa, acesta este perfect și acasă sau la birou deoarece are o intensitate 4.5/5 și un nivel de prăjire 2.5/5, obținând un espresso foarte gustos.

Datorită gradului de prăjire, acest sortiment de cafea boabe este recomandat și pentru băuturile ce conțin lapte precum latte sau cappuccino deoarece le oferă o aromă intensă și o dulceață naturală. Consumată la orele potrivite, Doncafe Espresso Intense vă oferă energie pentru a trece peste momentele solicitante.
 

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!