Cafea Guatemala – tot ce trebuie să știți despre acest tip de cafea boabe

Cafea Guatemala – tot ce trebuie să știți despre acest tip de cafea boabe
Boabele de cafea provenite din America Centrală sunt printre cele mai bune și mai populare tipuri de cafea din lume și probabil ați observat că sortimentul de cafea Guatemala este unul foarte popular și apreciat de iubitorii de cafea. Dacă citiți aceste rânduri, bănuim că sunteți pasionați de cafea și sunteți interesați despre cafeaua provenita din Guatemala.

Guatemala este un important producator si exportator de cafea deoarece are un climat ideal pentru cultivarea unora din cele mai delicioase și aromate boabe de cafea de pe piață.

Boabele de cafea Guatemala sunt perfect echilibrate, corpolente, cu aroma intensa, gust dulceag și un nivel de aciditate scăzut. De asemenea, are note complexe care duc spre citrice, fructe și condimente si este perfecta atat pentru bauturile negre precum espresso sau cafea lunga cat si pentru cele cu lapte.
 

Despre boabele de cafea Guatemala:


După cum spuneam și în rândurile anterioare, Guatemala este un important exportator de cafea boabe și este un sortiment extrem de apreciat de către iubitorii de cafea. Acest tip de cafea boabe este în echilibru perfect între corpolență, intensitate, dulceață, note aromatice și aciditate.



Deoarece boabele de Guatemala au o aciditate scăzută aceasta are foarte mulți „fani” fiind perfectă pentru espresso, ristretto, americano dar și pentru băuturile care conțin lapte.

Clima țării Guatemala este una din cele mai propice pentru cultivarea boabelor de cafea și sunt cunoscute 7 regiuni în care se cultivă cafeaua. Cele mai cunoscute regiuni sunt Antigua, Huehuetenango și Atitlan iar fiecare dintre acestea are condiții unice de creștere a arborelui de cafea și microclimat propriu.
 

Aroma boabelor de cafea și metoda de procesare:


Deoarece clima Guatemalei este una cu un nivel de umiditate crescut, procesarea cafelei prin uscare este puțin cam dificilă fapt pentru care, boabele de cafea sunt „wet processed”. Aceasta metoda de procesare a cafelei presupune ca apa să fie principalul mijloc de îndepărtare a pulpei cireșei de cafea și pentru a extrage boabele.



Cafeaua provenită din Guatemala este cunoscută pentru gustul dulce, corpolență, notele fine de ciocolată, caramel sau nuci. Guatemala este unul din cele mai potrivite sortimente de cafea Arabica pentru prepararea băuturilor precum cappuccino, flat white sau latte, fără să fie nevoie de adaos de zahăr. Dulceața boabelor de cafea proaspăt râșnite și a laptelui bine spumat, încântă fiecare dimineață și oferă energie pentru întreaga zi.

În funcție de altitudinea și regiunea unde este cultivată cafeaua aceasta poate avea și note de citrice, fructe de pădure sau măr verde.

Cele mai bune metode de preparare a cafelei Guatemala

Boabele de cafea Guatemala sunt preferate de către iubitorii de cafea pentru prepararea băuturilor la presa franceză, cafea la filtru sau chiar cold brew. Desigur, în funcție de intensitatea prăjirii boabelor, acestea sunt perfecte și pentru a fi utilizate într-un espressor de orice tip.
 

Cafeaua Guatemala preparată la presa franceză necesită o prăjire medie-intensă pentru a-i pune în evidență corpolența și dulceața naturală. Aveți grijă însă să nu lăsați cafeaua foarte mult timp la infuzat deoarece poate deveni amară.
 

Prăjirea boabelor de cafea Guatemala:


Boabele de cafea Guatemala sunt minunate deoarece pot fi prăjite în diferite stiluri și să-și păstreze aroma și intensitatea. Pentru persoanele care preferă o cafea mai puțin intensă dar aromată și corpolentă pot opta pentru boabele prăjite ușor spre mediu.

Boabele de cafea Guatemala cu prăjire intensă vor avea note ușor amărui, de ciocolată neagră și uneori cu arome de nuci sau note picante. Dacă va fi prăjită mediu, cafeaua va avea note de ciocolată dulce, mere, portocale și corpolență ridicată.

Pentru unele sortimente de cafea Guatemala, pot exista note și arome ușor condimentate care vor fi transmise chiar și atunci când sunt prăjite intens.
 
Cafeaua Guatemala este o cafea Arabica însă și aceasta are mai multe soiuri iar cele mai cultivate soiuri de cafea Arabica în Guatemala sunt Typica și Bourbon. Aceste două soiuri de Arabica sunt cele care stabilesc standardul pentru calitatea cafelei Guatemala.
 

Cafeaua Guatemala vă încântă diminețile:


Cafeaua Guatemala este cunoscută pentru complexitatea gustului și aromelor iar unele boabe pot avea un gust fin și delicat în timp ce altele vor avea note intense de ciocolată și cacao.

Dacă sunteți un pasionat de cafea, recomandăm să testați Guatemala (dacă nu ați făcut-o până acum). Cel mai apreciat sortiment de Guatemala este Antigua – o cafea corpolentă, aromată și intensă. 
 

Pentru a vă bucura de gustul intens al cafelei, orice sortiment ar fi aceasta, folosiți cafea de calitate, din game profesionale sau proaspăt prăjite și râșniți cafeaua exact înainte de a o prepara.
 

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!