1-6 Mai LIBER  | Expediem comenzile incepand cu 7 MAI

Service aparate cafea - probleme frecvente la aparatele de vending

Service aparate cafea - probleme frecvente la aparatele de vending

Pentru a asigura buna funcționare a aparatelor de cafea de tip vending este necesară mentenanța, îngrijirea corectă și la timp a acestora. Specialiștii CoffeePoint vin cu soluții la problemele ce pot să apară în timpul funcționării aparatelor de cafea. Dacă aparatul de vending nu mai funcționează corect, apar erori și nu prepară băuturile corect, atunci este recomandat să apelați la specialiști pentru o revizie completă a aparatului.

 

De asemenea, soluționăm și probleme/defecțiuni/schimb de piese a sistemelor de plată și a plăcilor electronice ale automatelor de cafea. Alege un service aparate cafea cu persoane foarte bine pregătite în acest domeniu.
 

Unde se instalează corect automatul de cafea tip vending?

 

Pentru a evita funcționarea incorectă și apariția unor defecțiuni, aparatele de vending trebuie instalate corect și în spații adecvate. 

 

Automatul nu trebuie instalat în exterior, ci doar în spații fără umiditate, în care există o temperatură constantă cuprinsă între 5 și 32 grade C. De asemenea, în spațiile în care se instalează automatul vending nu trebuie să se folosească jeturi de apă pentru curățare.

 

Automatul de cafea se poziționează la o distanță de cel puțin 4 cm de perete, pentru o ventilare corespunzătoare. Acesta nu trebuie acoperit cu materiale textile ori alte produse similare. Este recomandat ca automatul să fie amplasat la un unghi de înclinare de cel mult 2 grade. Folosindu-te de picioarele reglabile incluse, poți așeza aparatul la unghiul corespunzător.

 

Aparatul de cafea, daca este de dimensiuni mai mici, poate fi instalat fie pe o masă, fie pe un alt suport potrivit. Se recomandă folosirea unui suport special ce cuprinde tava pentru colectarea reziduurilor lichide, kit pentru alimentarea cu apă, sistem de dedurizare și sistem de plată.

 

Înainte de instalarea automatului, se face igienizarea circuitelor hidraulice și a părților ce ating produsele alimentare pentru a se îndepărta toate bacteriile.
 

Cum se curăță aparatul de cafea?

 

Mixerele și conductele de distribuție se curăță și se dezinfectează cel puțin o dată pe săptămână. Dacă nu reușiți să faceți acest lucru, apelați la un service aparate de cafea.

Iată ce piese ar trebui curățate:
  • Compartimentele pentru depozitarea pudrei instant, conductele de distribuție și mixerele;
  • Jgheabul de zahăr;
  • Tuburile de distribuire;
  • Deversoarele;
  • Compartimentul de dozare.
 

Se scot pâlniile de pudră, de apă, compartimentele pentru depozitarea pudrei, rotoarele mixerelor și alimentatoarele. Toate piesele trebuie spălate, conform recomandărilor producătorului pentru ca reziduurile să fie eliminate. Dacă este necesar, se poate utiliza o perie.

 

Dezinfectarea se face astfel:

  • Se scufundă piesele într-o soluție de dezinfectare timp de 20 de minute;
  • Se instalează la loc pâlniile de apă și alimentatoarele;
  • Se reinstalează compartimentele pentru depozitarea pudrei și pâlniile de pudră, dar doar după ce au fost spălate și uscate bine.
 

Probleme care pot apărea la aparatele de vending

 

Fiecare model de automat de cafea tip vending are probleme specifice, însă noi dorim să îți oferim soluții la cele mai frecvente probleme care pot apărea.

 
  • De ce aparatul nu mai reușește să încălzească apa?
 

Probabil sonda de temperatura este defectă, s-a ars rezistența boilerului sau acesta este plin de calcar.

 
  • De ce aparatul nu mai reușește să adauge apă la cafea?
 

Această problemă poate apărea atunci când s-a ars bobina pentru cafea sau pompa internă a aparatului.

 
  • De ce nu mai porneste aparatul?
 

De vină ar putea fi siguranța aparatului care s-a ars, sau circuitul electric care s-a întrerupt. Dar, pentru aceste situatii, cel mai bine este să apelezi la o echipă specializată, de la un service de aparate de cafea.

 
  • De ce aparatul nu mai umple paharul corespunzător?
 

Această problemă poate apărea atunci când se murdărește contorul volumetric (turbina, ventolina) sau se acumulează prea mult calcar în boiler.

 
  • De ce se incălzește prea tare aparatul?
 

Probabil nu mai funcționează modulul termic (termostatul) al boilerului sau s-a defectat sonda de temperatură a acestuia.

 
  • De ce scoate aparatul de cafea un zgomot puternic și afișează mesajul că lipsește apa?
 

Probabil pompa ajutătoare este dezamorsată sau a rămas fără apă.

 
  • De ce nu mai dă aparatul pahare?
 

Posibil că aparatul a rămas fără pahare, modului de dispenser pahare este defect sau pur și simplu paharele folosite nu sunt de calitate și astfel se blochează.

 
  • De ce nu mai dă aparatul cafea?
 

Probabil s-a blocat râșnița, s-a defectat microcontactul de la dozator sau s-a blocat grupul.

 
  • De ce se înfundă aparatul când folosește lapte praf ori ciocolată?
 

Probabil mixerul de produs ori ventilatorul nu funcționează corespunzător. O altă cauză ar putea fi folosirea unor produse pudră care nu sunt destinate folosirii în aparatele de vending sau nu sunt de calitate. La CoffeePoint găsești toate produsele de care ai nevoie, de cea mai bună calitate, recomandate pentru aparatele de vending.
 


 

 
  • De ce aparatul nu oprește produsul și curge mai mult decât trebuie?
 

Probabil s-a defectat contorul volumetric ori mufa de la turbină a oxidat.

 
  • De ce aparatul adaugă cafea puțină în pahar?
 

Probabil râșnița de cafea este defectă.

 
  • De ce apare o eroare necunoscută pe ecranul aparatului?
 

Pentru a afla cauza erorii, consultă manualul aparatului sau cere ajutorul unui operator service aparate cafea direct din siteul nostru. Îți vom furniza toate informațiile necesare pentru a rezolva problema întâmpinată.

 

Când trebuie să duci automatul la un service aparate de cafea?

 

Dacă ai folosit vreodată un automat de cafea, probabil ai observat că, uneori, poate avea probleme. Dacă deții un automat de cafea, cu siguranță îți dorești ca acesta să funcționeze corespunzător, pentru ca cei care-l folosesc să fie mulțumiți.
Fii atent la următoarele semne pentru a ști când să duci aparatul la reparat:

 

Probleme cu sistemul de inserare a bancnotelor

 

Unele aparate s-ar putea să nu accepte bancnotele, mai ales dacă acestea nu sunt drepte. De asemenea, s-ar putea să nu ofere restul corect (în cazul aparatelor care au această funcție). În acest caz va trebui să iei legătura cu un operator service aparate cafea pentru a repara sistemele de plată. Clienții nu cumpără de la automate în care nu au încredere.

 

La Coffepoint găsești soluții de reparație a sistemelor de plată pentru următoarele modele:

  • Innovative Technology - BV100, NV10, BV20, NV9 USB.Cashcode - MSM, MVU.Mei
  • GBA - HR1NRI - G46, G13 Comestero - RM5 Interfete (paralel, pulse, mdb)
  • Cashflow 690, 560, 7900, 7700, Gryphon
  • Cashcode MSM, MVU, RV920
 

Produsele se blochează

 

Dacă ai folosit vreodată un automat de tip vending, probabil ai observat că un produs se poate bloca în aparat înainte de a ajunge în posesia clientului.

 

Dacă se întâmplă frecvent acest lucru, automatul trebuie neapărat reparat. Probabil este nevoie doar de înlocuirea unei piese vechi pentru ca aparatul să funcționeze din nou. Înlocuiește piesele și asigură mentenanța automatului la un service aparate cafea de încredere.
 

 

Panou de selecție uzat 

 

Pe măsură ce automatele se învechesc, panoul de selecție sau alte elemente se pot deteriora. Acest lucru poate îngreuna accesul clienților la produsele dorite. În acest caz se recomandă înlocuirea panoului de selecție la un service aparate cafea autorizat pentru ca automatul să funcționeze corespunzător.

 

De asemenea, vă stăm la dispoziție cu soluții de reparație/curățare pentru problemele ce apar la plăcile electronice ale automatelor de cafea de tipul Necta: Kikko, Kikko Max, Spazio, Colibri, Brio, Venezia, Astro. Wittenborg: 7100, 7100 plus, 7100 maxi, 9100. 
 

Pentru a evita apariția defecțiunilor și problemelor cauzate de funcționarea incorectă a aparatelor de vending, nu ezita să ne contactezi pentru o revizie completă a tipurilor de aparate enumerate mai sus.
 




 

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!