Totul despre cafeaua capsule - care este cea mai buna?

Totul despre cafeaua capsule - care este cea mai buna?
Capsulele de cafea sunt acele doze din plastic ori din aluminiu care conțin cafea măcinată. Pentru ca savoarea și prospețimea cafelei să se păstreze timp îndelungat, aceasta este ambalată într-o atmosferă protectoare. Folosind capsule de cafea, băutura espresso se prepară mult mai ușor și mai repede.
 

Cantitatea de cafea care se găsește într-o capsulă diferă în funcție de brand. De exemplu, o capsulă Nespresso conține 5 grame de cafea, în timp ce una Lavazza Blue Crema Dolce conține 9 grame. 

 

Producătorii își personalizează tipul de capsule utilizat, de aceea dozele se potrivesc doar la un anumit sistem.

 

Printre cele mai cunoscute sisteme de capsule se numără: Espresso Point, Lavazza Blue, Lavazza a Modo Mio, Caffitaly, Nespresso, Tassimo și Nescafe Dolce Gusto. În momentul de față se găsește pe piață o gamă largă de capsule care se potrivesc cu aceste sisteme.

 

Beneficiile utilizării capsulelor de cafea:

  • Arome diferite
  • Gust plăcut
  • Cafea de calitate
  • Preparare rapidă a băuturii

Cafea capsule de la Nescafe Dolce Gusto

 

Acest sistem de capsule a fost dezvoltat de brandul Nestle în anul 2006 și este compatibil cu aparatele de cafea create de Krups, Arno și Delonghi.

 

Aceste capsule sunt populare în țara noastră și pot fi recunoscute cu ușurință, deoarece sunt destul de mari. Capsulele sunt create în forma literei “U”, au o înălțime de 36 mm și un diametru de 54 mm.

 

În magazine se găsesc capsule originale, create de Nescafe, dar și capsule compatibile cu sistemul Nescafe Dolce Gusto, care sunt produse de Lavazza, Costa, Ristora și altele. Capsulele din plastic au o foiță în partea superioară și conțin cafea măcinată sau cafea solubilă.

 

Printre cele mai populare espressoare Dolce Gusto se numără: Nescafe Dolce Gusto, Genio, Krups Fontana, Krups Drop, Krups Oblo, Delonghi Stelia, MiniMe, Krups Piccolo.
 

Capsule de cafea Nespresso

 

Probabil Nespresso este cel mai vechi, dar și cel mai popular sistem de capsule. Acest sistem a fost inventat de Eric Favre, în anul 1975. O capsulă Nespresso conține doar 5-6 grame de cafea. Înălțimea capsulelor este de 30 mm, iar diametrul de 37mm.

 

Pe piață sunt disponibile capsule originale, dar și capsule compatibile create de alți producători, precum: Illy, Lavazza, Davidoff sau Costa. Capsulele de cafea au forma literei “V“ și pot fi din plastic sau aluminiu.

 

Printre cele mai populare espressoare Nespresso se numără Nespresso U, Pixie, Lattissima, Lattissima Plus și Pro, KitchenAid, Russell Hobbs Novella, Piccolo, Essenza, Creatista, Gran Maestria.

 

Capsule de cafea Caffitaly și Cafissimo

 

Sistemul de capsule Caffitaly este produs de Caffita System SpA din Italia. Acest sistem a devenit popular printre producători precum Tchibo, Dallmayr și Julius Meinl. 

 

Capsulele Cafissimo create de Tchibo sunt extrem de populare în România și Germania. Aceste capsule de forma literei “U“ au o înălțime de 25 mm și un diametru de 45 mm. Sunt umplute cu cafea măcinată și au două site din plastic, una în partea inferioară și una în partea superioară.

 

Când este introdusă în espressor, capsula este perforată în partea superioară și în partea inferioară.

 

Cele mai populare espressoare sunt: Cafissimo Easy, Caffitaly S04, Gaggia Evolution, Saeco Office One, S16 Diadema, S15 Amphora, Cafissimo Pure și Saeco Office Two.

 

Lavazza Espresso Point

 

Acest sistem de capsule a fost creat în 1983 și este considerat a fi cel mai vechi tip de capsule conceput de brandul Lavazza. Capsulele sunt create din plastic dur și au forma unui unui tub. Diametrul unei capsule Lavazza Espresso Point este de 47 mm, în timp ce înălțimea sa este de 27 mm.

 Capsulele au orificii în partea superioară și inferioară, iar apa trece cu presiune prin ele, deci nu mai este necesar ca aparatul să le perforeze. Capsulele care se potrivesc cu acest sistem sunt produse de Pera, Kimbo și Garibaldi.

 

Există mai multe tipuri de capsule Espresso Point, inclusiv Crema e Aroma, Bourbon, Deko, Tierra. 

 

Capsulele Espresso Point sunt compatibile cu aparate care au prefixul EP și anume: EP 600, EP 850, EP 950, Matinee, 3500 Plus.

 

Lavazza Blue

 

Sistemul Lavazza Blue a fost conceput în anul 2003. Capsulele sunt din plastic și conțin aproximativ 8-9 grame de cafea. Există o gamă variată de amestec de cafea precum Crema Lungo, Tierra, Ricco, Top Class, Caffe Crema, Delicato, dar și ceai cu aromă de lămâie.

 

Capsulele Blue de forma literei “U“ au o înălțime de 27 mm și un diametru de 47 mm. Aceste capsule sunt perforate în diferite locuri, atât deasupra, cât și dedesubt.
 

 

Acest sistem este compatibil cu următoarele aparate: LB 800 Chiara, LB 11000, LB 2300, LB 300 Classy mini, LB 1150 Classy, LB 1150 Classy Custom Mik, LB 4100.

 

De asemenea, capsulele Blue pot fi folosite și la automatele vending Necta Colibri Blue, Kikko Blue, Zenith Blue și Astro Blue.


Lavazza A Modo Mio

 

Acest sistem de capsule a fost creat în anul 2007. Capsulele Lavazza A Modo Mio se vând la cutii de 12, 16 ori 36 de bucăți. Deși seamănă destul de bine cu capsulele Lavazza Blue, au dimensiuni diferite (înălțime 17 mm și diametru 47 mm). Aceste capsule conțin 8 grame de cafea măcinată.
 

 

Aparatele compatibile cu capsulele Lavazza A Modo Mio sunt: Electrolux Favola, Saeco Piccina, Lavazza Jolie, Lavazza Simpla, Minu Caffe Latte, Electrolux Espira Plus.

 

Capsulele de cafea de la Illy IperEspresso

 

Illy a creat sistemul IperEspresso dedicat consumului casnic. Aceste capsule par a fi destul de complexe și probabil de aceea sunt mai scumpe decât altele. Cafeaua Illy foarte aromată este 100% Arabica.

 

Aparatele compatibile cu aceste capsule sunt Francis Francis Y3.2, X7.1, Y7.1 și X9.

 

Monodoze ESE

 

Monodozele, cunoscute și sub numele de paduri, conțin cafea măcinată. Cafeaua este ambalată individual fie în hârtie, fie în foiță din aluminiu. Dimensiunea padurilor diferă în funcție de sistemul de care aparțin.

 

Sistemul din Italia

 

Acest sistem este denumit ESE (Easy Serving Espresso) iar monodozele care fac parte din el au un diametru de 44 mm. Monodozele sunt potrivite pentru aparatele care au sigla ESE pods, cum ar fi DeLonghi, La Piccola, Philips-Saeco și Gaggia
 

.

 

Sistemul din Germania

 

Monodozele care fac parte din acest sistem sunt denumite pad-uri sau pods și au un diametru de 62 mm. Cafeaua care se găsește în interiorul acestor monodoze nu este presată. Monodozele de la branduri precum Tchibo și Lavazza care se găsesc în pungi de 10, 16 ori 32 de bucăți sunt potrivite pentru aparatele Philips Senseo.
 

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!