Automate de cafea - tot ce trebuie sa știi despre acestea

Automate de cafea - tot ce trebuie sa știi despre acestea
Indiferent dacă lucrezi într-un birou, într-un spital sau o fabrică, sunt șanse mari să găsești un automat de băuturi calde la locul de muncă. Acest aparat poate servi doar ca distribuitor de băuturi, dar și ca loc de adunare pentru o conversație rapidă.
 

Așa cum există o varietate de aparate potrivite pentru diferite locații și întreprinderi, la fel există și diferite băuturi care pot fi achiziționate de la aceste automate, precum espresso, ceai, ciocolată caldă, cappuccino, latte.

 

Deoarece există atât de multe automate și băuturi calde, ar putea fi dificil să alegi un aparat potrivit pentru un mediu anume. Consultanții noștri îți stau la dispoziție cu toate informațiile necesare despre alegerea celui mai bun aparat de vending în funcție de locația găsită.
 

Cum funcționează un automat de cafea?

 

Automatul de cafea funcționează pe un principiu foarte simplu: efectuezi o plată și primești în schimb produsul dorit. De obicei, este vorba de o băutură caldă. Cu toate acestea, modul exact în care funcționează automatul este determinat și de tipul de băutură preparată:

 
  • Cafea instant
 

Aceasta este probabil cea mai simplă băutură care poate fi pregătită de un automat. Cafeaua instant este depozitată în recipiente din interiorul aparatului. Utilizatorul efectuează o plată, iar o cantitate mică de pulbere este distribuită într-un pahar și amestecată cu apă (și lapte și/sau zahăr dacă sunt selectate aceste opțiuni).

 

Automatele sunt capabile să distribuie cantități mari de băuturi individuale (500 de pahare sau chiar mai mult) înainte ca recipientele să fie reumplute. Automatele de cafea instant tind să fie cele mai economice.

 
  • Cafea premăcinată
 

Dacă recipientele din automat sunt umplute cu cafea premăcinată, se poate obține un produs cu gust mai intens. Aparatul funcționează într-un mod similar, pentru a distribui un volum măsurat de cafea măcinată și apă (și lapte și/sau zahăr dacă sunt selectate aceste opțiuni).

 
  • Automate in-cup vending
 

Aceste automate conțin pahare pre-umplute cu cafea premăcinată, iar atunci când se face plata, aparatele adaugă apa (și lapte și/sau zahăr) în pahar. Acestea sunt mai puțin folosite.

 
  • Automate cu cafea boabe
 

După cum sugerează și numele, aceste aparate produc băuturi din cafea boabe. Boabele sunt puse într-un compartiment din partea superioară a aparatului, iar atunci când utilizatorul face plata, acestea sunt eliberate într-o râșniță. Cafeaua măcinată este apoi amestecată cu apă, lapte și/sau zahăr după cum ați selectat. Băutura extrasă din cafea boabe proaspă măcinate este una cu gust intens și foarte aromată.

   

În încercarea de a se obține o cafea asemănătoare la gust și aspect cu cea servită într-o cafenea, în ultimii ani s-au folosit pe scară largă padurile și capsulele. Deși au denumiri diferite, acestea conțin cafea măcinată, sigilată într-un ambalaj special.
 

 

Când se efectuează plata corespunzătoare, capsula ajunge în aparat, iar una dintre băuturi (cum ar fi espresso, latte sau cappuccino) este proaspăt preparată. Aceste automate sunt mai mici și mai ușor de utilizat decât automatele ce folosesc cafea boabe.


Metode de plată

 

Sunt diverse locații pentru care s-ar putea să dorești să achiziționezi un aparat de cafea care distribuie băutura gratuit, la cerere. Dar, cu timplu, este posibil să vrei să investești într-un automat care să-ți permită să-ți recuperezi banii și să câștigi un venit suplimentar.

 

Automatele de cafea moderne oferă o gamă largă de opțiuni:

 
  • Plata cu monede
 

Acesta este poate cel mai comun și cel mai vechi mijloc de plată. Clientul introduce moneda în aparat și primește, în schimb, băutura pentru care a plătit. Unele sisteme cu monede necesită introducerea sumei exacte de bani, în timp ce altele pot oferi rest, atunci când este cazul.

 
  • Sisteme fără numerar
 

Totuși, tot mai populare sunt sistemele fără numerar, care se bazează pe utilizarea unui card sau a unei chei preplătite. Cardul este încărcat în avans cu un sold monetar pe care îl poate alege utilizatorul. 

 
  • Carduri de credit
 

Unele automate pot fi, de asemenea, dotate cu un cititor de carduri de credit, astfel încât utilizatorul să poată introduce cardul său în aparat pentru a efectua o plată în schimbul căreia să primească o băutură.
 

Care sunt cele mai bune locuri în care poți instala automatele de cafea?

 

Ți-am pregătit un ghid de vending cu toate informațiile pe care trebuie să le știi înainte de a începe o afacere de acest gen. Iată și în ce locații preferă operatorii de vending să-și instaleze echipamentele:

  • Fabrici
 

În orice locație în care lucrează zeci sau sute de oameni în fiecare zi, poate fi instalat un automat de cafea. Majoritatea oamenilor vor să servească o băutură caldă pe parcursul zilei.

 
  • Birouri
 

Un birou cu 40 de oameni sau chiar mai mult poate fi un loc ideal pentru un automat de cafea. Aceștia își vor petrece pauzele socializând la o cafea, astfel că birourile sunt printre cele mai bune și profitabile locații în care îți poți instala aparatul de vending.

 
  • Service auto
 

Unele dintre cele mai populare locuri pentru automatele de cafea sunt service-urile auto. Acest lucru se datorează faptului că șoferii așteaptă adesea la service ca vehiculul lor să fie reparat.
 

De ce să investești într-un automat de cafea?

 

Gândește-te la automatele de cafea ca la magazinele fără personal. Dacă faci cercetări, alegi un aparat bun, o locație corectă și setezi prețul potrivit, vei reuși să faci profit. Majoritatea automatelor pot fi accesate 24/7 și nu este nevoie să plătești pe cineva pentru a le gestiona. Trebuie doar să te ocupi de aprovizionare și întreținere.

 

Nu ești niciodată limitat cu un automat de cafea/băuturi calde. Poți schimba produsul în funcție de cerințele clienților pentru a te asigura că ești mereu în tendințe.

 

Beneficii suplimentare:

  • Funcționează 24/7 - dacă amplasezi un automat de cafea la locul de muncă, angajații au opțiunea să servească o băutură caldă la orice oră din zi sau din noapte. 
  • Ridică moralul angajatului - posibilitatea de a bea o cafea în orice moment al zilei este un adevărat avantaj.
  • Un nou flux de venituri - poți vinde băuturi fără a avea nevoie de personal.
 

Câte cafele ies dintr-un kg de cafea boabe?

 

În general, când vorbim despre un aparat de cafea boabe automat, unde dozatorul de cafea poate susține aproximativ 8-9 grame, poți face între 110 și 120 de cafele dintr-un kg de cafea. În funcție de câte grame sunt măcinate pentru o băutură și tipul de aparat folosit, se pot face între 80 de cafele (acolo unde se folosesc 12 grame, pe aparatele cu dozator sau cameră a grupului de cafea mai mare) si 130 de cafele (pe aparatele automate unde espresso sau ristretto este cea mai utilizată băutură și se folosește mai puțină cafea decât 8 grame).
 

Cât de des trebuie aprovizionat automatul de cafea?

 

În funcție de numărul de oameni care trec pe lângă aparat și de cantitatea de produse achiziționate, s-ar putea să fii nevoit să aprovizionezi automatul în fiecare zi. Dacă ai un aparat de cafea amplasat într-o locație foarte bună și cu un flux mare de clienți, atunci trebuie să-l aprovizionezi chiar și de mai multe ori pe zi dar acest lucru depinde și de dimensiunea/capacitatea aparatului de vending pe care îl ai.

 

Însă, dacă amplasezi un automat într-un birou cu 20 de angajați, s-ar putea să fii nevoit să-l aprovizionezi doar o dată pe săptămână.

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!