1-6 Mai LIBER  | Expediem comenzile incepand cu 7 MAI

Ghid Automate Vending - Tot ce trebuie să știi înainte să începi

Ghid Automate Vending - Tot ce trebuie să știi înainte să începi


Din ce în ce mai multe persoane devin interesate de ideea de a-și deschide propria afacere. Cu toate acestea, majoritatea renunță la această ideea de teama costurilor mari, a orelor îndelungate de muncă și a responsabilității de a avea sub conducere un număr de angajați.

Totuși, există unele afaceri ce se abat de la această regulă. De exemplu, o afacere cu automate vending. În continuare îți vom spune tot ce trebuie să știi despre o astfel de afacere: cum o pornești și cum să ai succes, iar daca ai orice fel de întrebări la care nu găsești răspunsuri în acest articol, te incurajăm să contactezi și te vom ajuta cu cea mai mare placere.

Sfaturi pentru a avea succes în industria de vending

Chiar și Forbes susține că o afacere cu aparate de vending este o idee extraordinară și foarte simplu de implementat. Totuși, pentru a avea succes, trebuie să ții cont de câteva sfaturi. Iată care sunt cei 3 pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea succes în industria de vending.

Alege locația potrivită

Pentru a avea succes în această afacere, trebuie să alegi locația potrivită. Este important ca aceste aparate să fie cât mai la vedere, într-un loc aglomerat. Astfel, vei avea mai mulți clienți.

Gândește-te foarte bine și găsește cel mai potrivit loc în care să-ți pui automatele, pentru a-ți crește venitul. Nu uita faptul că în anumite zone, este posibil să fie necesar să semnezi diferite contracte pentru a avea dreptul de a le plasa acolo.

Totodată, în anumite zone nu pot fi puse decât contra unei anumite sume de bani: un fel de „chirie” pentru automatul tău de cafea.

Alege publicul țintă

Nu doar locația în care este plasat automatul contează, ci și calitatea băuturilor distribuite. De exemplu, nu este indicat să pui cafea de calitate inferioară dacă aparatul este situat într-o zonă în care toate persoanele au venituri mari, cum ar fi o clădire de birouri.

În aceeași ordine de idei, dacă te decizi să pui aparatul într-o zonă circulată de persoane cu venituri mici sau medii, optimizarea costurilor și cheltuielilor pentru ambele părți ar fi o idee bună.

Indiferent că vorbim despre o afacere cu vending cu cafea sau alt tip de produse, cu siguranța oricare dintre noi țintim către același lucru: succesul! Pentru acest lucru, ai nevoie de un plan de afaceri foarte bine pus la punct și investiții/achiziții treptate.

Chiar dacă, în general o afacere de acest tip poate aduce în doar un singur an încasări cu 100% sau chiar 200% peste investiția inițială, este recomandat să ai întotdeauna un plan de backup și cel mai important, să testezi. 

Cum pornești o afacere cu automate de vending pe cont propriu

Industria de vending poate fi una foarte profitabilă. Este recomandat să începi cu câteva automate și să crești afacerea pe parcurs. Mulți antreprenori încearcă să intre în diferite francize, dar cel mai profitabil ar putea fi să operezi aparatele pe cont propriu.

Iată câteva sfaturi atunci când te decizi să pornești o afacere în industria de vending:

  • Asigură-te că sortimentele de cafea pe care le vinzi sunt în regulă și nu există plângeri/reclamații de la clienți sau autorități împotriva acestora. Acesta este unu din principalele lucruri de care trebuie să ții cont, mai ales dacă dorești să cumperi boabe de cafea de la branduri mai puțin cunoscute. Noi, la Coffee Point, comercializăm întotdeauna branduri consacrate și produse validate în acest domeniu.

  • Decide-te la tipul de aparat de vending pe care vrei să îl cumperi și alege un tip de cafea compatibil cu acesta. Există multe tipuri de cafele de calitate, pentru vending, dar dacă aparatul tău nu o poate procesa corect, vei pierde din profit și va scădea semnificativ calitatea acesteia.

  • Alege strategic locul de poziționare a aparatului de vending. De exemplu, vei avea mai mult profit dacă acesta va fi plasat într-o zonă în care sunt mulți angajați sau persoane peste 18 ani (cum ar fi la o facultate), decât dacă este lângă o școală primară, la care doar profesorii ar cumpăra astfel de băuturi.

  • Testează aparatele cât mai des. Din pacate, defecțiunile tehnice sunt destul de comune la automatele de vending. Din acest motiv, trebuie testate cât mai des, să te asiguri că funcționează. Altfel, nu doar că nu vei avea profit, dar potențialii clienți vor evita și pe viitor aparatul tău, considerând că este unul de calitate inferioară. Angajează pe cineva sau repară tu aparatele de vending de ori câte ori este nevoie.

  • Asigură stocul aparatelor. Vizitează locațiile în mod constant pentru a te asigura că ai pe stoc nu doar suficientă cafea ci și celelalte produse - cum ar laptele pentru cafea, pahare, capace, lingurițe etc.
     

Merită să-ți deschizi o afacere aparate de vending? Avantaje și dezavantaje

Cu toate că o astfel de afacere pare simplă și foarte puțin riscantă, ca orice altă afacere, are atât avantajele cât și dezavantajele sale. Haideți să începem mai întâi cu avantajele.

Avantaje

Principalele motive pentru care merită să încerci o afacere cu automate de vending pentru cafea este lipsa angajaților. Având în vedere că acestea lucrează automat, nu va trebui să plătești un salariu lunar unei persoane pentru a vinde cafeaua.

Cu toate acestea, va trebui să plătești pe cineva care să-ți repare/întrețină aparatele și să aibă grijă de stocul acestora - în cazul în care nu îți asumi tu acest rol, mod în care scapi de aceste cheltuieli.

Un alt avantaj ar fi faptul că, chiar dacă va trebui să plătești chirie pentru a ține aparatul de cafea pentru vending într-un anumit loc, aceasta va fi mult mai mică decât chiria unui întreg magazin pentru cafea.

Unul din cele mai importante avantaje adesea uitate este faptul că România este una din țările cu cele mai puține automate de vending pentru cafea din lume. Cu toate că pare ironic, poți folosi acest lucru spre avantajul tău, deoarece competiția este mult mai mică decât în alte țări.

Dezavantaje

Cu toate acestea, există și anumite dezavantaje de care ar trebui să ții cont înainte să începi o afacere cu aparate pentru cafea. Unul din acestea ar putea fi dificultatea de a găsi o locație bună la un preț care să-ți aducă profit. 

Cu toate că nu este o competiție prea mare totuși nu ești singurul din această industrie și ceilalți competitori deja au studiat bine care sunt cele mai potrivite locuri în care să-și plaseze aparatele, așadar poate fi puțin dificil să găsești spațiul potrivit.

Un alt dezavantaj ar putea fi prețul unui astfel de aparat. Un automat de vending pentru cafea poate costa de la câteva sute de euro până la câteva mii, în funcție de complexitatea acestuia.  

Ține cont de sfaturile noastre și vei reuși să ai succes în industria aparatelor de vending pentru cafea, iar pentru întrebări și consultanță, nu ezita să ne contactezi.

Cum poți personaliza afacerea ta cu automate vending ?

Atunci când vrei să îți personalizezi afacerea cu cafea, primul pas este să oferi ceva în plus față de restul magazinelor. Alege rețete care te fac cu devărat unic, discută cu clienții atunci când îți trec pragul și ține cont de feedbackul pe care îl primești. Un alt aspect la fel de important ar fi să personalizezi cât mai mult afacerea ta. Pe site-ul nostru poți numeroase soluții in acest sens, inclusiv stickere și autocolante care să te ajute să îți creezi o imagine cât mai solidă. De asemenea, recomandarea noastră este să apelezi de fiecare dată la specialiști în combinații de cafea sau să ții cont de sfaturile pe care ți le oferim, astfel încât să te asiguri că produsul care ajunge la clientul final este de foarte bună calitate. Totodată, un aspect important este calitatea cafelei pe care o folosești. Cum poți alege un produs premium? Foarte simplu, tot ce trebuie să faci este să selectezi produse de calitate și sortimente de cafea recunoscute și apreciate, așa cum sunt cele din magazinul nostru online. În ceea ce privește dotările afacerii tale de vending, va trebui să ai tot mobilierul necesar pentru a comercializa cafea și alte băuturi și care să respecte normele de siguranță alimentară. Nu este deloc greu să faci asta iar dacă nu știi cum să alegi mobilierul și aparatele de care ai nevoie, echipa noastră este tot timpul gata să îți ofere informații. De asemenea, ia în calcul și faptul că odată ce ți-ai deschis afacerea, clientul este cel mai important pion din succesul tău, ceea ce înseamnă că toate eforturile tale se vor canaliza către satisfacția acestuia. Alege produsele și consumabilele de care ai nevoie din magazinul nostru online și vei putea cu siguranță să ai succes atunci când acorzi atenție chiar și celor mai mici detalii.

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!