Irish Cappuccino sau Irish Coffee?

Irish Cappuccino sau Irish Coffee?

Irish Cappuccino este o băutură caldă pe bază de cafea la care se adaugă lapte și whisky sau cremă de wisky, pentru o aromă intensă și un gust extrem de plăcut. Dacă vă pregătiți această băutură acasă, este extrem de important să folosiți un whisky de calitate și o cafea foarte bună.

Espresso joacă un rol foarte important în gustul acestei băuturi – dacă nu veți folosi o cafea boabe aromată și bună și nu veți face espresso-ul așa cum trebuie, cel mai probabil gustul Irish Cappuccino va fi foarte schimbat.

Dacă vă place foarte mult Irish Cappuccino însă doriți ca acesta să fie fără alcool, recomandă să încercați următoarele produse sub formă de pudră – Irish Cappuccino.

Trebuie să specificăm faptul că deși aceste produse sunt concepute pentru a fi folosite în aparatele de vending, producătorii recomandă folosirea acestora și acasă.

Avantajul folosirii Irish Cappuccino pudră acasă este acela că doza poate fi ajustată în funcție de gustul dumneavoastră. În schimb, la aparatele de vending este necesară o dozare standard pentru o anumită cantitate de apă.

Începem cu unul dintre cele mai apreciate tipuri de Irish Cappuccino pudră – ICS Irish Cappuccino Cream.

Ce este ICS Irish Cappuccino Cream?

ICS este o companie olandeză ce produce diverse băuturi instant, pe bază de cafea sau ciocolată. Produsele de la ICS pot fi folosite atât în aparatele de vending, cafenele/restaurante cât și acasă.
 

Irish Cappuccino Cream de la ICS este o pudră pe baza de cafea ce se prepară instant, cu apă fierbinte și este ambalată la pungi de 1 kg. Această băutură are aromă de whisky, tocmai pentru a reproduce cât mai bine gustul clasic de Irish Cappuccino, însă fără alcool.

Ce ingrediente conține Irish Cappuccino Cream de la ICS?

Ingredientele din compoziția Irish Cappuccino Cream, care îi oferă cremoziate și aromă sunt următoarele:

  • lapte praf degresat, cafea instant (6.4%), cacao pudră (2.6%)

  • proteine din lapte, sirop de glucoză, zahăr, arome

  • grăsime vegetală din nucă de cocos și agenți de conservare

Proporția ingredientelor este perfect echilibrată pentru a obține o băutură delicioasă și cu gust intens de whisky dar fără alcool.

Sigur că, puteți încerca și alte produse de la ICS și anume ciocolata caldă cremoasă și cu gust intens, diverse tipuri de cappuccino, ceai de lămâie instant ICS, cafea boabe sau cafea instant ICS și bineînțeles, laptele praf cremos, pentru băuturile calde pe bază de cafea.

Cum se prepară corect Irish Cappuccino Cream ICS?

Producătorii recomandă o doză standard pentru prepararea unui Irish Cappuccino aromat însă, dacă îl consumați acasă, puteți modifica doza în funcție de gustul dumneavoastră.

Așadar, doza de pudră recomandată este de:

  • 18 grame pentru 120 ml de apă fierbinte
  • 23 grame de cappuccino pudră pentru 150 ml apa fierbinte

Astfe, o pungă de 1 kg de Irish Cappuccino este suficientă pentru 45-55 de băuturi, în funcție de doza folosită.

Pe lângă Irish Cappucino de la ICS, pe site mai găsiți și Irish Cappuccino Caprimo sau Tchibo Pure Irish Cappuccino Fine Selection. Toate aceste produse sunt ambalate la pungi de 1 kg iar doza pentru o bătură perfectă diferă în funcție de producător.

 


Sigur că doza poate fi modificată în funcție de cât de intensă doriți să fie băutura. Toate aceste produse sub formă de pudră se dizolvă instant și pot fi preparate cu apă fierbinte. În câteva secunde vă puteți bucura de un Irish Cappuccino gustos, cremos, aromat și fierbinte.

Deoarece Irish Cappuccino este o băutură apreciată, mulți dintre cei care au încercat această băutură au dorit să afle rețeta originală, cea cu alcool. Următoarele rețete conțin whisky sau cremă de whisky, după gustul fiecăruia și sunt foarte ușor de pregătit. 

 

Dacă doriți un Irish Cappuccino fără alcool, puteți încerca produsele recomandate mai sus - deși sunt create pentru aparatele de vending, producătorii recomandă folosirea lor și acasă iar doza de pudră Irish Cappuccino poate fi modificată după gustul dumneavoastră.

 

Pentru prima rețetă clasică de Irish Cappuccino aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 15 ml cremă de whisky Baileys
  • 1 ceașcă de cappuccino

Mod de preparare Irish Cappuccino:

 

Pentru a obține cel mai bun Irish Cappuccino, adăugați crema de whisky Baileys în ceașca de cappuccino gata preparat. Băutura se servește imediat.

 

Există mai multe moduri de preparare a unui Irish Cappuccino, însă rețeta de mai sus este cea mai simplă. 

 

De asemenea, în zilele mai puțin călduroase, putem servi și un Irish Coffee. Această băutură ne ajută să ne încălzim și ne îmbunătățește starea de spirit. 


Irish Coffee - rețetă originală

 

Irish Coffee cunoscut și sub denumirea de cafea în stil irlandez este un cocktail ce are la bază două ingrediente: cafea și whisky. Nu trebuie să mergeți în Irlanda pentru a gusta această băutură, pentru că o puteți prepara acasă folosind exact rețeta originală.

 

Pentru a prepara un Irish Coffee delicios aveți nevoie de:

  • O ceașcă de cafea fierbinte (2 shot-uri de espresso)
  • 3-5 linguri de Whisky
  • 1 linguriță de zahăr brun
  • Puțină frișcă pentru decor (de preferat, proaspăt bătută) și cacao
 

Mod de preparare:

 

Turnați cafeaua într-un pahar din sticlă, transparent, adăugați zahărul brun și amestecați bine. Datorită zahărului brun, frișca va rămâne la suprafață. Adăugați câteva linguri de whisky dar asigurați-vă că mai rămâne puțin loc și pentru frișcă. La final, adăugați un strat de frișcă și consumați băutura obținută.

 

Trucuri pentru un Irish Coffee perfect:

  • Când preparați această băutură, folosiți whisky irlandez și o cafea de bună calitate precum această cafea de la Lavazza - Expert Crema E Aroma

  • Nu amestecați frișca în cafea, ci lăsați-o la suprafață deoarece această cafea în stil irlandez se bea savurând amestecul de cafea, zahăr brun și whisky prin acel strat de frișcă de la suprafață.

  • Pentru a vă asigura că frișca rămâne deasupra, turnați-o cu o lingură așezată deasupra băuturii și lăsați-o să curgă ușor, astfel nu se va amesteca în cafea. Puteți folosi și spumă de lapte pentru a înlocui frișca.

  • Consumați băutura caldă pentru a vă bucura de aromele ei intense.

Cu siguranță ați observat că automatele de băuturi calde amplasate în diferite locații oferă și Irish coffee, nu doar cafea, cappuccino și espresso.
Trebuie însă să menționăm că Irish Coffee-ul pe care îl cumpărați de la un astfel de automat nu conține whisky, deci nu conține alcool, ci un amestec de ingrediente care au un gust asemănător acestei băuturi.

Așadar, vă puteți bucura de gustul minunat al acestei băuturi, în orice moment al zilei.

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!