Despre succesul într-o afacere cu automate de cafea

Despre succesul într-o afacere cu automate de cafea

Automatele de cafea sunt din ce în ce mai prezente în diverse locații din orașe iar dacă ții cont de câteva aspecte, aceasta poate fi extrem de profitabilă.

O întrebare pe care o primim adesea este următoarea – pot să încep afacerea în domeniul de vending doar cu un aparat de cafea? Iar răspunsul nostru este întotdeauna același – o afacere cu automate de cafea vending poate fi începută cu succes chiar și cu un aparat dar cu o singură condiție – să fie amplasat într-o zonă bună.

Nu este obligatoriu ca o afacere de acest gen să fie începută cu două sau mai multe aparate de vending pentru că vă puteți extinde într-un timp scurt, dacă vă amplasați aparatul de cafea într-o zonă cu vad foarte bun și dacă oferiți clienților băuturi de calitate.

Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere pentru a asigura succesul afacerii cu automatele de cafea, pe care le veți regăsi în rândurile următoare.

Alegem automate de cafea noi sau utilizate?

Automatele de cafea noi pot costa puțin mai mult însă merită toată investiția deoarece banii îi vei recupera rapid, furnizând clienților băuturi de calitate și va putea funcționa non-stop. De regulă, automatele de cafea second hand, vin și cu o serie de probleme dobândite în urma funcționării pentru un timp îndelungat.

Cumpărând un automat de cafea la mâna a doua poate fi ca un joc de noroc deoarece poți cumpăra un aparat de calitate, fără probleme și defecțiuni însă poate exista și riscul achiziției unui aparat de cafea cu multe defecțiuni și care va funcționa pentru puțin timp.
 

Pentru aparatele de cafea deja utilizate nu există un certificat de garanție astfel că nu sunt cunoscute problemele acestuia dar nici frecvența cu care s-au făcut reviziile, curățările sau decalcifiere.

Cele mai frecvente probleme ce pot să apară la aparatele second hand sunt date de depunerile de calcar pe instalație. Desigur, acestea pot fi prevenite prin instalarea unui filtru de dedurizare dar și prin decalcifierea la timp a automatului de cafea.

Care sunt costurile în funcție de băutură?

Acest calcul nu trebuie să lipsească din planul de afaceri atunci când decizi să investești într-o afacere cu automate de cafea deoarece poate să-ți aducă foarte mult profit, dacă vei gândi bine strategia.

Haideți să vedem cât vă costă, ca operatori de vending, fiecare băutură în parte. Desigur, calculele pot fi estimative, în funcție de prețul produselor alese pentru aparatul vostru:

  • Cafea simplă

La automatele de cafea se folosește un dozaj al boabelor de cafea și de regulă se folosesc, pentru o cafea, 7 grame de cafea macinată. Aparatul va fi reglat între 6.9 – 9 gram de cafea.

Indiferent de produsul pe bază de cafea ales, cantitatea de cafea boabe consumată este aceeași. Diferența este dată de cantitatea de apă folosită.
 

Astfe, un espresso are 60 ml iar o cafea lungă are 150 ml – se folosește aceeași cantitate de cafea boabe pentru vending.

Dintr-o pungă de cafea de 1 kg se pot obține până la 140 de băuturi iar prețul pentru o pungă de cafea boabe de 1 kg poate fi cuprins între 28 – 59 lei, în funcție de calitatea boabelor.

Dacă vă amplasați aparatul într-o zonă comercială, cu un vad foarte bun și cu o clientelă cu venituri peste medie, atunci este indicat să folosiți o cafea mai bună pe care să o vindeți la un preț mai mare. Oferind băuturi de calitate clienții vor reveni în locația respectivă și astfel îi vei putea fideliza.

  • Cafea cu lapte

Pentru această băutură, cantitatea de cafea este aceeași însă diferă cantitatea de lapte praf folosit pentru fiecare tip.

De exemplu, pentru un cappuccino se folosesc 7 grame de lapte praf în timp ce pentru o cafea cu lapte se folosesc 4-5 grame de lapte praf. Este extrem de important să folosiți un lapte praf de bună calitate, cu dizolvare instant la contactul cu lichidul fierbinte.
 

O pungă de lapte praf de 1 kg este suficientă pentru prepararea a aproximativ 200 de băuturi cafea cu lapte și aproximativ 140 de băuturi cappuccino.

  • Ciocolată caldă

Ciocolata caldă este un produs care se vinde foarte bine în automatele de cafea și profitul este unul foarte bun. La un pahar de ciocolată caldă se folosește între 20-15 grame de ciocolată pudră pentru 150 ml de apă. În funcție de tipul de ciocolată caldă ales, cantitatea dozată în aparat poate fi diferită.
 

O pungă de ciocolată pudră poate fi suficientă pentru aproximativ 40-50 de băuturi și este ideal să alegeți o ciocolată cu dizolvare rapidă, care nu se depune pe fundul paharului sau pe instalația aparatului. Clienții vor aprecia extrem de mult gustul unei ciocolate calde cu un conținut ridicat de cacao.

  • Cappuccino

Pe lângă cappuccino preparat din cafea boabe și lapte praf, există o diversitate mare de cappuccino instant, produse special concepute pentru aparatele de cafea vending. Aceste pudre se dizolvă instant în contact cu lichidul fierbinte și nu se depune pe fundul paharului sau pe instalația aparatului.

Puteți alege cappuccino simplu, cappuccino Irish Cream, cappuccino Crema Catalana, cappuccino Caramel sau cappuccino Choco Mint, toate cu un gust intens și o aromă plăcută. Profitul pentru acest tip de băuturi este mare deoarece nu se mai folosește lapte praf sau cafea pentru prepararea lor.

  • Ceai instant

Pentru această băutură fierbinte se utilizează aproximativ 14-15 grame de ceai pudră pentru 150 ml de apă. Cel mai vândut tip de ceai în aparatele de vending este ceaiul de lămâie urmat de ceaiul de piersici și cel de fructe de pădure.

Important este să testați aceste varietăți pe zona în care vă amplasați automatul de vending. Alegeți produse care se dizolvă instant la contactul cu lichidul fierbinte și astfel veți evita depunerea resturilor de pudră pe instalația aparatului sau pe fundul paharelor, ceea ce va fi neplăcut pentru clienți.
 

O pungă de ceai de 1 kg este suficientă pentru prepararea a aproximativ 65 de băuturi. Prețurile pentru o pungă de ceai sunt cuprinse între 14 lei – 20 lei, în funcție de producător.

Indiferent de tipul băuturii furnizate este extrem de important să folosiți și pahare de carton pentru vending confecționate dintr-un carton gros pentru că astfel va putea fi justificat și un preț mai mare al băuturilor.

Oferiți clienților voștri produse de calitate, alegeți o cafea boabe pentru aparatele de vending cu un conținut mai mare de boabe Robusta pentru că este mai aromată și mai intensă, folosiți dozajele corecte atât pentru produsele instant cât și pentru cafeaua boabe și furnizați-le clienților în pahare de carton gros, care să ofere o protecție termică.

Afacerea cu aparate de cafea este profitabilă și vă puteți recupera investiția în scurt timp dacă le oferiți clienților produse bune și dacă vă amplasați aparatul într-o zonă intens circulată și aglomerată precum proximitatea clădirilor de birouri sau în incinta acestora, în spitale, instituții publice sau universități.

 

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!