1-6 Mai LIBER  | Expediem comenzile incepand cu 7 MAI

Rețete cafea ca la Starbucks – mocha, flat white, latte

Rețete cafea ca la Starbucks – mocha, flat white, latte
În cazul în care doriți să încercați câteva rețete cafea ca la Starbucks atunci ați ajuns în locul potrivit deoarece în rândurile următoare vă vom prezenta câteva dintre cele mai populare retete de cafea care se aseamănă perfect cu cele de la Starbucks.

Înainte de a trece la rețetele de cafea ca la Starbucks trebuie să știți că pentru a obține o băutură gustoasă, espresso-ul este cheia. Pentru a obține un espresso cremos și intens aveți nevoie de o cafea boabe de calitate, prăjită pentru espresso și măcinată corect.
 

În cazul în care nu știți cum să alegeți cea mai bună cafea boabe pentru espresso, veți găsi toate informațiile necesare în cele ce urmează.
 

8 rețete de cafea ca la Starbucks


Pentru a vă bucura de o cafea bună nu trebuie să mergeți la Starbucks deoarece o puteți savura în confortul casei sau la birou, preparată chiar de voi.

Pentru prepararea următoarelor rețete de cafea ca la Starbucks aveți nevoie de o cafea boabe de calitate, bine prăjită și aromată. Secretul unei băuturi gustoase și aromate stă în calitatea espressoului iar pentru a obține un espresso cremos și bun trebuie să setați râșnița pentru măcinarea cafelei pentru espresso.

Pentru prepararea următoarelor rețete este recomandat să folosiți un espressor automat sau manual și o cafea boabe proaspăt măcinată. Cele mai apreciate sortimente de cafea sunt cele care conțin atât boabe Robusta cât și Arabica, pentru a oferi băuturilor tărie, aromă și cremozitate.



Cafeaua 100% Arabica este folosită adesea pentru gustul dulceag, cu note de caramel, ciocolată sau fructe însă dacă apreciați gustul amărui al cafelei atunci trebuie să alegeți un blend ce conține și boabe de cafea Robusta.

Cafeaua Robusta oferă cremozitate espresso-ului și un strat generos de spumă. De asemenea, Robusta conține mai multă cofeină decât Arabica.

 
  • Flat White ca la Starbucks

Una din cele mai apreciate băuturi de la Starbucks este Flat White-ul deoarece este o băutură lungă, cu un gust echilibrat și oferă energie.
Astfel, pentru a prepara un Flat White aveți nevoie de un ristretto – acesta se prepară la fel ca un espresso doar că este mai puternic și conține mai puțină apă.
 

Pentru a fi cât mai puternic, folosiți două shot-uri de ristretto cu o cantitate de suficientă de lapte (aproximativ 140 ml), spumat perfect. Astfel, într-un recipient de 180 ml adăugați shot-urile de ristretto, laptele bine spumat, un strat subțire de spumă de lapte iar după preferințe puteți adăuga zahăr sau sirop de ciocolată/caramel.
 
  • Cafea Americano

Foarte multe persoane apreciază acest tip de băutură fierbinte și energizantă însă trebuie să știți că nu oferă nimic special – conține doar espresso la care se adaugă apă fierbinte.



Secretul băuturii Americano este să turnați apa fierbinte (80 ml) și mai apoi shot-urile de espresso. Astfel, spuma espresso-ului se va păstra și va avea intensitatea dorită. Pentru această rețetă puteți folosi espresso sau chiar cafea preparată la mocha pot/filtru, depinde ce preferați.

 
  • Chai Tea  Latte

Acest sortiment de băutură este perfectă pentru zilele reci deoarece îți va încălzi corpul dar și sufletul. Un chai tea latte corect conține lapte, ceai negru și un amestec de condimente aromate. Desigur, dacă unul dintre condimentele din rețetă nu este pe placul vostru, îl puteți schimba după bunul plac.
 

Deși este o băutură pe bază de ceai negru acesta poate fi înlocuit cu unul sau două shot-uri de espresso, în funcție de gustul fiecăruia.
Cantitățile folosite pentru această rețetă sunt variabile – depinde cât de aromat doriți să fie acest chai tea latte.

Spumați foarte bine laptele în care ați adăugat scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și cardamomul + puțină miere. Totul se pune într-un recipient încăpător și se adaugă ceaiul negru sau shot-urile de espresso. Se servește fierbinte!
 
  • Vanilla Latte

Un latte extrem de gustos, cu note de vanilie, ușor de preparat și cu un preț foarte accesibil, pentru a-ți înveseli fiecare dimineață.



Ai nevoie de 2 shot-uri de espresso (sau 1 dacă nu vrei să fie o băutură intensă), lapte bine spumat și sirop de vanilie.


Toate acestea se pun într-o cană de 200-220 ml – este o băutură lungă, energizantă, aromată și foarte gustoasă. Aici puteți vedea toți pașii pentru a prepara corect un latte.
 
  • Salted Caramel Mocha

Iubiți aroma de caramel sărat? Ei bine, rețeta aceasta inspirată de la Starbucks de Caramel Mocha este perfectă pentru orice moment al zilei.
Se prepară foarte ușor, rapid și cu doar câteva ingrediente – espresso, sos de caramel, un praf sare de mare, lapte și sirop (sau sos) de ciocolată.
 

Spumați foarte bine laptele și turnați-l într-o cană, împreună cu sosul de ciocolată, siropul de caramel și fulgii (praful) de sare. Peste acestea, adăugați espresso-ul cremos și amestecați.

Savurați băutura în liniște și bucurați-vă de aromele acesteia!
 
  • Cappuccino

Celebra rețetă de cappuccino este extrem de apreciată datorită echilibrului dintre cafea și lapte. Rețeta tradițională de cappuccino folosește doar 1 shot de espresso însă puteți folosi și două shot-uri dacă doriți mai multă tărie.



Folosiți o cafea boabe proaspăt râșnită pentru a vă bucura de toată aroma cafelei și 150 ml de lapte fierbinte, spumat foarte bine.
Ordinea în care se adaugă ingredientele este – shot-ul de espresso și laptele spumat. Puteți servi cu zahăr sau un strop de scorțișoară.
 
  • Café au Lait (cafea cu lapte)

Cafeaua cu lapte este cea mai consumată băutură, nu doar la Starbucks ci la toate cafenelele. Pentru a prepara această rețetă de cafea ca la Starbucks nu aveți neapărat nevoie de un espressor – puteți folosi un mocha pot sau un filtru de cafea.

De asemenea, laptele folosit pentru cafeaua cu lapte nu necesită spumare (decât dacă doriți o cremozitate mai mare) și puteți adăuga cantitatea de lapte dorită. Pentru orice tip de cafea de la Starbucks puteți folosi lapte vegetal, dar, influențează laptele vegetal gustul cafelei? Puteți afla informațiile necesare aici.
 
  • Iced Caramel Macchiato

Ingredientele necesare pentru această băutură sunt: espresso, lapte, gheață, sirop de vanilie și sos caramel.

În cazul în care nu doriți să folosiți gheață, această băutură se transformă în Caramel Macchiato, o băutură fierbinte delicioasă și dulce. Dacă veți folosi gheață, laptele trebuie să fie rece.
 

Astfel, adăugați laptele în pahar, shot-urile de espresso, sosul de caramel și un strop de sirop de vanilie. Dacă veți folosi gheață laptele trebuie să fie rece iar dacă nu folosiți gheață, încălziți laptele și spumați-l.
 

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!