Sfaturi Utile

Cafea la filtru – ce tip de cafea boabe să alegem?
Cafea la filtru – ce tip de cafea boabe să alegem?
Care este diferența dintre cafea la filtru și espresso? Ce tip de cafea boabe trebuie să alegem pentru a prepara cea mai bună cafea la filtru? Care trebuie să fie raportul din apă și cafea? Sunt doar câteva din întrebările pe care le întâlnim iar pentru a afla răspunsurile acestora este necesar să citiți acest articol. Pentru a obține cea mai bună cafea la filtru este necesar să folosiți o cafea boabe proaspăt... Citeste mai mult
Rețete cafea ca la Starbucks – mocha, flat white, latte
Rețete cafea ca la Starbucks – mocha, flat white, latte
În cazul în care doriți să încercați câteva rețete cafea ca la Starbucks atunci ați ajuns în locul potrivit deoarece în rândurile următoare vă vom prezenta câteva dintre cele mai populare retete de cafea care se aseamănă perfect cu cele de la Starbucks. Înainte de a trece la rețetele de cafea ca la Starbucks trebuie să știți că pentru a obține o băutură gustoasă, espresso-ul... Citeste mai mult
Cafea Robusta – caracteristici și gustul cafelei
Cafea Robusta – caracteristici și gustul cafelei
Sortimentul de cafea Robusta reprezintă aproximativ 40% din producția globală de cafea iar pe primul loc este cafeaua Arabica, cel mai popular sortiment de cafea boabe din lume. Anumite sortimente de cafea boabe pot conține doar Robusta dar cel mai adesea întâlnim blenduri de cafea ce conțin Robusta și Arabica, în diferite procente pentru a reduce gustul amărui dat de boabele de cafea Robusta. O cafea 100% Robusta este... Citeste mai mult
Utilizarea espressorului: 5 reguli esențiale
Utilizarea espressorului: 5 reguli esențiale
Utilizarea corectă a espressorului este extrem de importantă atât pentru a asigura calitatea băuturilor cât și pentru a preveni reviziile/reparațiile dese ale acestuia. Fie că dețineți un espressor manual sau unul automat sunt câteva reguli de bază ce trebuie respectate pentru a asigura buna funcționare a acestuia. Pregătirea cafelei perfecte poate părea unu lucru simplu mai ales atunci când aveți acasă sau la birou... Citeste mai mult
Lapte vegetal pentru cafea – influențează gustul acesteia?
Lapte vegetal pentru cafea – influențează gustul acesteia?
Laptele vegetal este o alternativă a laptelui de origine animală și este folosit, cel mai adesea, de către persoanele care au intoleranță la lactoză sau de către vegetarieni. Sortimentele de lapte vegetal pentru cafea sunt variate – de la cel de soia (bine cunoscut) la cel de cocos, migdale, orez sau ovăz – toate fiind apreciate pentru cremozitate și pentru că nu schimbă atât de mult gustul cafelei cu lapte obișnuit.... Citeste mai mult
Cum pregătim un Latte?
Cum pregătim un Latte?
Latte este o băutură fierbinte, pe bază de cafea și lapte care conține 1 shot de espresso, lapte spumat și spumă de lapte. Acesta poate fi preparat atât în cafenele, restaurante, cât și acasă, chiar dacă dețineți un espressor sau nu. Dacă nu știți încă cum poți pregăti un latte fără espressor, merită să citiți în continuare. Poate să pară ciudat însă puteți face chiar și espresso... Citeste mai mult
Ciocolată caldă – rețete și tips&tricks
Ciocolată caldă – rețete și tips&tricks
O ciocolată caldă servită în zilele mai răcoroase sau atunci când doriți un dulce cremos și gustos este răsfățul perfect. Este o alternativă bună atunci când nu doriți o cafea care conține cofeină . Ciocolata caldă este foarte ușor de preparat, mai ales dacă aveți la îndemână cele mai bune produse pentru aceasta. Fie că... Citeste mai mult
Despre succesul într-o afacere cu automate de cafea
Despre succesul într-o afacere cu automate de cafea
Automatele de cafea sunt din ce în ce mai prezente în diverse locații din orașe iar dacă ții cont de câteva aspecte, aceasta poate fi extrem de profitabilă. O întrebare pe care o primim adesea este următoarea – pot să încep afacerea în domeniul de vending doar cu un aparat de cafea? Iar răspunsul nostru este întotdeauna același – o afacere cu automate de cafea vending poate fi începută... Citeste mai mult
Întreținerea espressoarelor împotriva depunerilor de calcar
Întreținerea espressoarelor împotriva depunerilor de calcar
Întreținerea espressoarelor împotriva depunerilor de calcar este esențială pentru a asigura buna funcționare a acestora și este recomandată pentru toate tipurile de espressoare, fie că vorbim despre cele manuale, automate/semi-automate sau despre automatele de vending. Depunerea de calcar pe instalația espressorului este principala cauză de defectare a espressoarelor ce funcționeaza cu cafea boabe, cafea măcinată sau chiar... Citeste mai mult
Cum poți prepara espresso fără un espressor?
Cum poți prepara espresso fără un espressor?
Chiar este posibil să prepari espresso fără espressor? Poate părea imposibil însă în realitate este posibil și o sa vezi imediat cum poți prepara un espresso fără espressor și să fie o băutură gustoasă și intensă. Espresso este o bautura foarte concentrată și este servită într-o cantitate mica (36-40 ml pentru double shot). Acest tip de băutură se prepara prin trecerea cu presiune a apei fierbinți, prin cafeaua... Citeste mai mult

Suport clienti Luni-Vineri 8:00 - 17:00

0753319318 office@coffeepoint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!